Svampe og rådskader

Har du problemer med svamp og råd i din bolig eller erhvervsbygning? Så er Johansen & Bernhard ApS din partner til opgaven. Med snart 30 års erfaring inden for svampebekæmpelse og udbedring af rådskader har vi solid ekspertise på området. Vi udfører opgaver for både private og erhverv på hele Sjælland, og vi tilbyder også at varetage den efterfølgende renovering og genopbygning.

Vi varetager hele processen fra afdækning og afrensning til efterfølgende genopbygning og forebyggelse mod fremtidige angreb. I de tilfælde, hvor det er muligt, afgrænser vi arbejdsområdet, så der er mulighed for sikkert at benytte dele af bygningen, imens arbejdet foregår.

Hvorfor er det vigtigt at behandle svamp og råd?

Er din bolig eller dine erhvervslokaler angrebet af svamp og råd, er det nødvendigt at reagere hurtigt. Råd og hussvamp kan nemlig vokse flere millimeter om dagen og i værste fald ødelægge dit hus. Svampens lange strenge kan sprede sig igennem materialer som træ, gipsplader og murværk, hvilket betyder, at skaden kan strække sig så langt som fra en vandskade i kælderen og helt op til tagkonstruktionen.

Idet svamp kan frigive sundhedsskadelige giftstoffer, kan svampeangreb forårsage sundhedsskadelige sygdomme og symptomer såsom irritation, allergi og overfølsomhed. Da hussvamp i første omgang optræder i det skjulte, kan det være vanskeligt at opdage et svampeangreb, før det er for sent. Et typisk tegn på svampeangreb er flade, rødbrune plamager, som har en skorpeagtig overflade og en hvid kant. Desværre optræder disse tegn normalt først sent i forløbet.​

Sådan behandler vi svampe- og rådskader

Hos Johansen & Bernhard ApS samarbejder vi med dygtige biologer og rådgivere, som foretager de indledende målinger og klarlægger skadens natur og omfang. På den baggrund lægger vi en handlingsplan over de nødvendige processer.

Hos Johansen & Bernhard ApS har vi certificering til at behandle med alle former for sprøjtemiddel til bekæmpelse af svampe. Vi råder ligeledes over specialværktøjer, der gør os i stand til at behandle tømmer, som på grund af placering eller andre konstruktionsmæssige forhold vil være yderst kompliceret at udskifte.

Når man behandler svampe- og rådskader, er det først og fremmest vigtigt, at årsagen til problemet bliver lokaliseret og derefter bekæmpet. 

Selve bekæmpelsesprocessen afhænger af skadens natur og omfang. I tilfælde af ægte hussvamp, som er en aggressiv svamp, kan det være nødvendigt at varmebehandle for at dræbe svampen og efterfølgende behandle bygningsdelen så ny svamp ikke vil kunne forekomme. I andre tilfælde er det nok at fjerne det nedbrutte træ og imprægnere med en forbyggende behandling.

Efter bekæmpelsen er det vigtigt at sikre sig, at årsagen til skaden er helt væk, samt at de omkringliggende bygningsdele i skadeområdet ikke er defekte som følge af skaden. Derfor er vi altid i tæt dialog med eksterne biologer, som foretager denne kontrol og er med til at kvalitetssikre arbejdet.

Når det er gjort, kan genopbygningen begynde. I nogle tilfælde kan man genetablere styrken i de nedbrudte bygningsdele ved at etablere forstærkninger. I andre tilfælde er det nødvendigt at fjerne en del af f.eks. en bjælke og forlænge den igen. I den forbindelse er det essentielt at benytte materialer, som egner sig til formålet, så skaden ikke opstår igen.

Hvorfor opstår svampe- og rådskader?

Svampe trives i klamme, fugtige miljøer, og derfor opstår svamp- og rådskader oftest, hvor der er fugt, varme og i nogle tilfælde kalk. Når vi genopbygger, sørger vi derfor altid for, at det nye træ ikke har direkte kontakt med murværket, da dette kan skabe miljøer, hvor svamp kan trives.

Gode råd til forebyggelse af svampe- og rådskader

Det bedste middel mod rådskade på grund af svampe i mur- og træværk er at sørge for, at rum såsom kælder og loft holdes tørre og ved en god temperatur. I denne type rum opstår der ofte fugtige miljøer, hvor svampe kan trives, og derfor er affugtning et godt forebyggende tiltag mod angreb. Hvis din bolig allerede er ramt, så indgår affugtning af dit hus også som et led i bekæmpelsen mod rådskade, men det er ikke nok i sig selv. Dette gælder ligeledes, hvis du har været ude for en vandskade.

​Få et GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD

​Står du med en skade, og har du brug for et uforpligtende tilbud? Eller søger du råd og vejledning? Så kontakt os endelig på telefon eller via kontaktformularen. Vi står altid klar til at hjælpe og glæder os til at høre fra dig!

Eksisteret siden 1988

Altid personlig service

Specialister i bekæmpelse af svampe- og insektangreb

Specialister i udbedring af brand-, vand- og rådskader

E-mail: info@johansenb.dk

Telefon: ​98 68 10 84​​

Vi svarer inden for 24-48 timer.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tømrerfirmaet Johansen & Bernhard ApS

CVR: 11893309

​Formervangen 4, 2600 Glostrup

Klik her for rutevejledning