Bekæmpelse af skimmelsvamp

Hos Johansen & Bernhard ApS har vi mange års erfaring med bekæmpelse og forebyggelse af skimmelsvamp i alle typer af byggeri. Med hele 1361 afsluttede afrensnings- og renoveringsprojekter i bagagen er ingen opgave hverken for stor eller for lille til vores team.

Vi varetager hele processen fra afdækning og afrensning til efterfølgende genopbygning og forebyggelse mod fremtidige angreb. I de tilfælde, hvor det er muligt, afgrænser vi arbejdsområdet, så der er mulighed for sikkert at benytte dele af bygningen, imens arbejdet foregår. Har du spørgsmål til, hvordan skimmelsvamp kan undgås, bistår vi også altid gerne med gode råd og vejledning.

​Hvorfor er det vigtigt at bekæmpe skimmel?

Skimmelsvamp kan forekomme i både en mild og svær grad i din bolig eller erhvervsbyggeri. Selv i mindre mængder kan skimmel være sundhedsskadeligt, idet svampene frigiver sundhedsskadelige giftstoffer. 

Børn og allergikere er særligt udsatte. Derfor er behandling af skimmelsvamp altid nødvendig.

Til afrensningsprocessen tager vi flere metoder i brug. Eksempelvis bekæmper vi svære angreb på større arealer med en is- eller lava-afrensning, ligesom vi råder over en række specielle værktøjer til mekanisk afrensning af både betongulve, træspær, murværk, lofter og plader.

Sådan bekæmper vi skimmel

Hos Johansen & Bernhard ApS samarbejder vi med dygtige biologer og rådgivere, som foretager de indledende målinger og klarlægger skadens natur og omfang. På den baggrund lægger vi en handlingsplan over alle de nødvendige processer.

Inden vi påbegynder arbejdet med at afdække og afrense de angrebne områder, er første skridt at stoppe eventuel vandindtrængning eller kondensdannelse. I den forbindelse undersøger vi altid, hvorfor problemet er opstået, og klarlægger, om der skal foretages forebyggende tiltag for at sikre mod fremtidige angreb.

Selve bekæmpelsesprocessen indebærer en grundig afdækning og effektiv afrensning af de ramte områder. Her kan det være nødvendigt at fjerne for eksempel tapet, plader og isolering. Det kan også være nødvendigt med affugtning af de berørte områder. Ved svære angreb af skimmelsvamp etablerer vi en undertryksstation, som afgrænser arbejdsområdet, begrænser eksponering og sikrer den rette ventilation, mens arbejdet udføres.

Hvorfor opstår skimmelsvamp?

Ofte opstår skimmel i vådrum på grund af fugtdannelser og dårlig udluftning, men der kan også være andre årsager.

Skimmelsvamp kan blandt andet skyldes:​

  • Vandskader
  • Utætheder omkring taget
  • Dårligt isolerede vinduer eller utætte ruder
  • ​Kuldebroer i ydervægge, specielt i vindueslysninger
  • Dårlig eller manglende udluftning/ventilation

Det er vigtigt at finde den rette årsag til skimmelangrebet og sørge for at etablere forebyggende tiltag i forbindelse med skimmelbehandlingen. Ellers opstår problemet blot igen.

​Gode råd til bekæmpelse og forebyggelse

Man kan selv gøre meget for at undgå skimmelsvamp, og vi deler gerne ud af vores ekspertise og erfaring på området. Du kan selv fjerne mindre skimmelvækst i vindueskarme, fuger og lignende, og har du spørgsmål til processen, så kontakt os endelig.

Efter afrensning saneres alle behandlede områder grundigt. Det indebærer aftørring af alle flader, rengøring af området med Hepafilter-støvsuger samt opstilling af specialluftrenser, som fjerner luftbårne sporer. Efterfølgende kontrolleres skimmesaneringen af eksterne biologer.

Ikke mindst tilbyder vi at udføre genopbygning og renovering af de angrebne områder. I forbindelse med genopbygningen etablerer vi også eventuelle forebyggende tiltag. Eftersom skimmeldannelser ofte er forårsaget af kuldebroer, vil de forebyggende tiltag typisk bestå af isoleringsløsninger.

​Få et GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD

​Står du med en skade, og har du brug for et uforpligtende tilbud? Eller søger du råd og vejledning? Så kontakt os endelig på telefon eller via kontaktformularen. Vi står altid klar til at hjælpe og glæder os til at høre fra dig!

Eksisteret siden 1988

Altid personlig service

Specialister i bekæmpelse af svampe- og insektangreb

Specialister i udbedring af brand-, vand- og rådskader

E-mail: info@johansenb.dk

Telefon: ​98 68 10 84​​

Vi svarer inden for 24-48 timer.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tømrerfirmaet Johansen & Bernhard ApS

CVR: 11893309

​Formervangen 4, 2600 Glostrup

Klik her for rutevejledning