Roskilde Museum ​

Sankt Ols Gade 18 kaldes Liebes Gård. Den blev opført i 1802. I år 1900 arvede Roskilde Kommune ejendommen efter Carl Liebe, og i 1929 flyttede det nyoprettede Roskilde Museum ind i bygningen. Nabobygningen til Liebes Gård kaldes Sukkerhuset og er opført i 1760'erne. Sukkerhuset blev opført som sukkerraffinaderi og fungerede som sådan indtil 1779. Her bearbejdedes brunt klæbrigt rørsukker til hvide sukker toppe. Rørsukkeret var udvundet af sukkerrør på de dansk vestindiske øer. I 1909 blev Sukkerhuset sprøjtehus for byens brandsprøjter, og fra 1925 etableredes en egentlig brandstation i bygningen. Efterhånden som Roskilde Museum øgede sine aktiviteter, blev der behov for yderligere plads, end den Liebes Gård bød på, og i slutningen af 1980'erne blev dele af Sukkerhuset inddraget i museets udstillingsarealer (trap.lex.dk)

Forhuset 2021

Rådskade & Ægte hussvamp

Bygherre: Roskilde kommune

Rådgiver: Erik møller arkitekter

Hovedentreprise: Hovedstadens bygningsentreprise

Biolog: Bøgh og Helstrup

Afskærmning og afdækning ved skadesområdet i museet. Afstivning af tag, skorstene og bjælkekonstruktioner. Udskiftning af Spær, bjælker og remme afrensning og behandling af murværk samt varmebehandling af tømmer. Reetablering af gesims og pudsede lofter med de oprindelige skævheder og sætninger tro mod husets historie som bevis på dens lange levealder. Reetablering af skunk gulv med herregårds gulv.

Projektet har været udfordret ved at holde museet i gang for at imødekomme dette ønske har vi forsøgt at begrænse omfanget og derved arbejdet indvendigt. Grundet råddets omfang har vi været nødsaget til at lave dele af de skrå bladsamlinger nedefra. For at undgå at komme ind i musserets arkiver og tekniske installationer.

Sukkerhuset 2014

Ægte hussvamp

Bygherre: Roskilde kommune

Rådgiver: Erik møller arkitekter

Hovedentreprise: Hovedstadens bygningsentreprise

Biolog: Bøgh og Helstrup

Afskærmning og afdækning ved skadesområdet i museet. bjælkekonstruktioner. Udskiftning af bjælker og remme afrensning og behandling af murværk.​

​Få et GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD

​Står du med en skade, og har du brug for et uforpligtende tilbud? Eller søger du råd og vejledning? Så kontakt os endelig på telefon eller via kontaktformularen. Vi står altid klar til at hjælpe og glæder os til at høre fra dig!

Eksisteret siden 1988

Altid personlig service

Specialister i bekæmpelse af svampe- og insektangreb

Specialister i udbedring af brand-, vand- og rådskader

E-mail: info@johansenb.dk

Telefon: ​98 68 10 84​​

Vi svarer inden for 24-48 timer.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tømrerfirmaet Johansen & Bernhard ApS

CVR: 11893309

​Formervangen 4, 2600 Glostrup

Klik her for rutevejledning